Van segítség!

 

Pulzáló alacsony frekvenciájú és kis energiájú hanghullámokat fájdalommentesen alkalmazó eljárás. Számítógép vezérléssel egyénre szabottan optimalizálja a hanghullámok formáját, frekvenciáját és intenzitását. Ez azt jelenti, hogy addig, amíg az összes többi hangterápiás módszer ” egyen kezelést” ad a páciensnek, addig a Sonoterápia Centrumokban minden felhasználó az aktuális napi keringési állapotának megfelelő kezelésben részesül. A feltaláló szerint ezzel az egyénre szabhatósággal magyarázható a Sonoterápia® eredményessége.

 

 

 

A SONOTERÁPIA eredete

 

Tibetben az ősidőktől napjainkig hangtálakat használnak a betegségek gyógyítására. A beteg testrészre különbözõ méretű fémtálakat helyeznek, megkongatják, és az így létrejött rezgések gyógyító erejét használják föl.

 

 

 

 

 

 

A találmány

 

Miért ne lehetne az ősi tudást ötvözni a mai, modern technikával, technológiával? – tette fel magának a kérdést Nagy Lajos, aki a hollandiai Hilversumban a Természettudományi Főiskolán tanult és hosszas kutatás után sikerült rá a választ is – méghozzá pozitívat – megtalálnia.
“Valóban ez adta az ötletet, így született meg több mint két évtizede a mai kor találmánya, ami a gyógyító hangrezgéseken alapszik” – mondja Nagy Lajos, a sonoterápia és a Sonomat készülék feltalálója.
Bejegyzett találmányát hazahozta Magyarországra, itt nyitotta meg saját terápiás központját, amelyet azóta jó néhány követett. Mind a fővárosban, mind pedig az ország nagyobb városaiban elérhető az újfajta gyógymód. Európán kívül már a tengerentúlon is alkalmazzák.

 

 

Működése

 

Működése azon az alapvető felismerésen alapul, hogy a hanghullámok, hangrezgések hatással vannak a szervezet különböző funkcióira, és kedvező változásokat képesek előidézni a sejtstruktúrában. A készülék alapvetően az elmeszesedett, elzárt és beszűkült erek kezelésére szolgál. Infra- és hallható hanghullámok speciális rezgései játszanak szerepet a gyógyításban.
Ezek a rezgések sejtszinten hatnak, működésbe hozva a szervezet öngyógyító folyamatát. A kezelések roppant egyszerűen történnek. Ezek során inger éri a szervezetet, az inger a számítógép által vezérelt, speciális frekvenciájú, a szívműködés bizonyos fázisában ható, a szívfrekvenciával összehangolt hanghullámot juttatja a szervezetbe, aminek hatására az érszűkülettel ellentétes folyamat indul be.
A készüléket számítógépes program irányítja, és ellenőrzi, valamennyi kezelés adatát tárolja. A számítógép így naponta kontrollálja a kezeléseket, és alkalmas az adatok összehasonlítására is. Ezek elemzése, valamint az EKG mérések alapján választja ki a megfelelő hanghullámot, ami minden beteg esetében specifikus, vagyis egyedi.

“Egy fájdalommentes, hatékony, rizikó, és mellékhatás nélküli, ambuláns módon igénybe vehető kezelési módról van tehát szó.”

 

A kezelés

 

A kezelés időtartama napi 15 perc, 40-60 napon keresztül. A sonoterápia széles körű javallattal bír, hiszen nemcsak az érbetegségekben, érszűkületben szenvedők, hanem sok egyéb kórral küzdők is enyhülést, gyógyulást remélhetnek általa. Ajánlott többek közt a magas vérnyomásban szenvedőknek, nehezen gyógyuló sebekre, szédülésre, fejfájásra, fülzúgásra, feledékenységre, szívtáji fájdalmakra is.
Nagy előnye, hogy kiegészítő terápiaként is alkalmazható műtét után vagy műtét mellett, gyógyszeres kezelés ideje alatt, vagy akár megelőzésként.

 

 

Eredmények

 

A tapasztalatok rendkívül kedvezőek, mind a szakorvosok, mind a kezelt betegek sok pozitívumról számolnak be bel- és külföldön egyaránt.
Háromszáz beteg részvételével készült Magyarországon egy felmérés, amely azt mutatta, hogy a sonoterápiával kezelt betegeknek 86 százaléka jelentősen javult. A javulás több esetben olyan mértékű volt, hogy a betegek elkerülhették a drasztikus műtéteket, vagyis megmenekültek a végtagamputációtól.
A módszert igyekeznek másolni, hamisítani. Úgy igyekszünk védekezni, hogy a hiteles Sonomat centrumokat egységes emblémával látjuk el a betegek tájékoztatása érdekében.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy akad olyan beteg, akinél egy kúra már jó eredményeket, tartós javulást vagy gyógyulást hoz, de olyan eset is van, amikor a kúrát meg kell ismételni rövidebb vagy hosszabb időn belül, hogy a rossz keringéssel bíró szövetek véráramlása javuljon.

A hazai sikereket nemzetközi érdeklődés és elismertség övezi.

 

A Sonotherapiás kezelés előnyei

 

• Szövődmény, egészségkárosodás a 30 éves tapasztalatok és az orvosi irodalmi adatok alapján nem ismeretes.
• A járástávolság fájdalom, görcs nélkül meghosszabbodhat, vagy teljesen normálissá válhat
• A kezelés egyidejűleg minden egyéb hagyományos kezeléssel együtt alkalmazható.
• Hatását az egész szervezetre kifejti.
• A nem gyógyuló sebek gyógyulásnak indulnak, az amputáció esetenként elkerülhető.
• A szívtáji fájdalom megszűnhet, vagy ritkul, a terhelhetőség javul.
• A szédülékenység, fülzúgás csökken, vagy megszűnhet.
• A koncentráció és emlékezet javul.
• A közérzet, az életkedv, az általános állapot javul.
• A betegek 85 %-a eredményesen reagál a kezelésekre.